Jørgen den Houting

Jørgen den Houting

Jørgen den Houting (1974) werkt sinds begin 2011 bij Rozemond en is gespecialiseerd in civiel bouwrecht en in aanbestedingsrecht. Zijn cliënten zijn met name werkzaam in de grond- weg- en waterbouw of in de utiliteits- en woningbouw. Hij staat daarbij zowel aannemers als adviseurs als opdrachtgevers bij.

Jørgen studeerde Nederlands Recht aan de Universiteit Leiden en is in juli 2001 beëdigd als advocaat. In 2007 volgde hij de verdiepingscursus Privaatrechtelijk bouwrecht bij het Instituut voor Bouwrecht. In 2008 heeft hij de Grotius specialisatieopleiding Europees & Nederlands Aanbestedingsrecht voltooid (cum laude).

Vanaf 2013 schrijft Jørgen mee aan de Tekst & Commentaar Aanbestedingsrecht van Kluwer. Daarnaast verzorgt hij als docent vanaf november 2013 twee keer per jaar een dagdeel van de Leergang Aanbestedingsrecht van de VU Law Academy (zowel voor juristen als voor inkopers). Sinds 2014 geeft hij één keer per jaar de cursus Privaatrechtelijk bouwrecht bij de Stichting Opleiding Advocaten te Amsterdam en vanaf 2015 de cursus Back-to-back contracten bij het Instituut voor Bouwrecht.

Jørgen is lid van de Vereniging voor Bouwrecht-advocaten en van de Nederlandse Vereniging voor Aanbestedingsrecht.

Registraties:

    Behorend bij artikel 35b, eerste lid, van de Regeling op de advocatuur. Jørgen den Houting heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

    • Bouwrecht
    • Aanbestedingsrecht

    Deze registratie verplicht mij elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.