ingeschreven

Bedankt. We hebben een bericht gestuurd om uw e-mailadres te bevestigen.

Krijg onbeperkt toegang tot onze kennisbank

De kennis en ervaring die ons kantoor sinds 1926 heeft opgedaan delen we graag. Meldt u aan om toegang te krijgen tot onze kennisbank inclusief premium artikelen.

Geef mij toegang
Een boekenkast vol boeken over de rechtspraktijk.
Publicatie Aanbestedingsrecht

Annotatie JAAN 2016/278 Commissie van Aanbestedingsexperts 06-07-2016

Daan Versteeg | 08 dec 2016 · Leestijd 35 min

Verschenen in: Versteeg, D. R. (2016, 8 december). JAAN 2016/278. Jurisprudentie Aanbestedingsrecht, 2016(8). https://www.recht.nl/vakliteratuur/staatsrecht/artikel/416262/commissie-van-aanbestedingsexperts-6-7-16/

Inhoudsindicatie

Proportionaliteit, Paritair opgestelde voorwaarden, Motiveringsplicht

Samenvatting

Beklaagde is een Europese openbare procedure gestart voor een overheidsopdracht voor werken betreffende de renovatie van een rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI). Klager stelt dat beklaagde in strijd met Voorschrift 3.9 C Gids Proportionaliteit handelt door een eigen set algemene voorwaarden te hanteren en niet de paritair opgestelde UAV 2012 (onderdeel 1) en door de afwijkingen van de UAV 2012 onvoldoende te motiveren (onderdeel 2). 

Voorschrift 3. 9 C

Verder lezen?

Meldt u aan om onbeperkt toegang te krijgen tot onze kennisbank.

Geef mij toegang

Specialisten op het gebied van Aanbestedingsrecht

Met helder verwachtingsmanagement en snelle opvolging geven we realistische adviezen en maken we werkbare afspraken en contracten. Ons doel is met een menselijke maat juridische problemen te voorkomen of op te lossen. Onze cliënten voelen zich gesteund en geholpen.