ingeschreven

Bedankt. We hebben een bericht gestuurd om uw e-mailadres te bevestigen.

Krijg onbeperkt toegang tot onze kennisbank

De kennis en ervaring die ons kantoor sinds 1926 heeft opgedaan delen we graag. Meldt u aan om toegang te krijgen tot onze kennisbank inclusief premium artikelen.

Geef mij toegang
Een boekenkast vol boeken over de rechtspraktijk.
Publicatie Infra (GWW)

De Standaard RAW Bepalingen 2015

Jørgen den Houting | Michiel van Stigt Thans | 20 mrt 2016 · Leestijd 35 min

Verschenen in: IBR. (2016, maart). TBR 2016/35. Tijdschrift voor Bouwrecht, 2016(nr. 3), 218–225.

Over de wijzigingen ten opzichte van de Standaard 2010 en meer in het bijzonder de RAW-raamovereenkomst en het beeldkwaliteitsbestek, de hybride overeenkomst en recente rechtspraak over de Standaard.

1. Inleiding

Begin 2015 is de achtste editie van de Standaard RAW Bepalingen verschenen: de Standaard 2015. De eerste versie van de Standaard is verschenen als ‘Voorlopige’ Standaard in 1979, de eerste officiële Standaard werd door CROW in 1985 gepubliceerd. De nieuwe Standaard (hierna: de ‘Standaard’) wordt met de gereedkoming van de daartoe benodigde software vanaf mei 2015 toegepast en is inmiddels al bij naar schatting 1.500 werken gebruikt. In dit artikel zullen wij de meest opvallende wijzigingen in het juridische gedeelte van de Standa

Verder lezen?

Meldt u aan om onbeperkt toegang te krijgen tot onze kennisbank.

Geef mij toegang

Specialisten op het gebied van Infra (GWW)

Met helder verwachtingsmanagement en snelle opvolging geven we realistische adviezen en maken we werkbare afspraken en contracten. Ons doel is met een menselijke maat juridische problemen te voorkomen of op te lossen. Onze cliënten voelen zich gesteund en geholpen.