Voorkomen van problemen en verkleinen van geschillen

Wij kiezen bewust voor de menselijke maat en het persoonlijk contact in ons advies. We maken ingewikkelde zaken simpel. Dat betekent dat ons advies gericht is op het voorkomen van problemen en het verkleinen van geschillen. We ondersteunen in aanpak en strategie en geven een eerlijke visie op haalbaarheid. Zo behoeden we onze cliënten voor kansarme of zelfs kansloze juridische trajecten.

Volgens onze cliënten begrijpen we hoe de bouw werkt. Ook technisch. De sinds 1926 opgebouwde kennis en expertise maakt ons tot vakliefhebbers met een eigen visie op de bouwbranche. We zullen het ook zeggen als u juridisch niet sterk staat. Een no-nonse aanpak dus die aansluit bij de bouw. We hebben zeer langdurige klantrelaties en daar zijn we erg trots op.

Aanbestedingen, het opstellen en onderhandelen van contracten, algemene voorwaarden, strategie, geschillen, de begeleiding van complexe bouwprocessen: wij geven de juiste juridische antwoorden in begrijpelijke taal in een zo kort mogelijk advies.

We procederen al bijna 100 jaar, en meer dan 100 keer per jaar, bij de burgerlijke rechter, de Raad van Arbitrage in Bouwgeschillen, het Nederlands Arbitrage Instituut, het ICC, of in ad hoc arbitrages.

Onze voorkeur ligt meestal bij arbitrage omdat de arbiters meer begrip en kennis hebben van het bouwproces. Dit draagt bij aan het behalen van een goed resultaat tegen beheersbare kosten in een redelijke termijn. Helaas hebben onze cliënten meestal niet zelf in de hand waar er wordt geprocedeerd.

Andere advocatenkantoren werken vaak standaard in advocatenteams. Wij doen dat alleen als het meerwaarde heeft. Uiteraard steken wij onderling geregeld de koppen bij elkaar over de adviezen die we maken. Dat doen we voor ons eigen werkplezier en niet op kosten van onze cliënten.

Ons huismerk is ‘kort, bondig & persoonlijk’. Dat betekent efficiënt adviseren en procederen. Geen juridische studies over randzaken maar een zo concreet mogelijk handvat. Zodat u als cliënt er beter van wordt. 

Kosten van advies en procedures

Wij hanteren marktconforme uurtarieven. Ieder advies is maatwerk en elke procedure is anders. We kunnen op basis van onze ervaring een kosteninschatting vooraf geven. Niet alleen van kosten maar vooral ook van de baten. Met een eerlijk beeld van de risico’s.

Wat cliënten zeggen over onze advocaten

Volgens onze opdrachtgevers begrijpen we hoe de bouw werkt. Ook technisch. Zij voelen zich gesteund en geholpen en vinden ons dé specialist in civiel bouwrecht.

‘Het liefst heb ik zo min mogelijk met ze te maken. Aan de ene kant dat deftige, dat gedateerde, aan de andere kant: praktisch, snelheid, doorpakken. Want ze zijn niet wollig en stoffig. De verwachting van wollig en stoffig (toen ik hen bezocht) is niet uitgekomen. Sindsdien ben ik hun promotor.’

Ted van ’t Hek
Van 't Hek Groep

‘Het is een goede gast, hij snapt het goed en hij reageert snel. Hij kan kleine zaken goed oplossen en hij kan grote zaken maken. Hij snapt hoe het in de bouw gaat maar weet het wel juridisch zo te verwoorden dat het de goede kant op gaat en de strategie volgt. Bouwkundig kan het allemaal heel juridisch, maar Michiel verwoordt het in het gewoon Nederlands.’

Gijs Hermelink
Contractmanager bij Koopmans

‘Samenwerking overtreft altijd weer mijn verwachtingen.’

Caroline Bruins
Hoofd Juridische Zaken bij Unica
ingeschreven

Bedankt. We hebben een bericht gestuurd om uw e-mailadres te bevestigen.

Krijg onbeperkt toegang tot onze kennisbank

De kennis en ervaring die ons kantoor sinds 1926 heeft opgedaan delen we graag. Meldt u aan om toegang te krijgen tot onze kennisbank inclusief premium artikelen.

Geef mij toegang