Voorkomen van problemen en verkleinen van geschillen

Wij kiezen bewust voor de menselijke maat en het persoonlijk contact in ons advies. We maken ingewikkelde zaken simpel. Dat betekent dat ons advies gericht is op het voorkomen van problemen en het verkleinen van geschillen. We ondersteunen in aanpak en strategie en geven een eerlijke visie op haalbaarheid. Zo behoeden we onze cliënten voor kansarme of zelfs kansloze juridische trajecten.

Volgens onze cliënten begrijpen we hoe de bouw werkt. Ook technisch. De sinds 1926 opgebouwde kennis en expertise maakt ons tot vakliefhebbers met een eigen visie op de bouwbranche. We zullen het ook zeggen als u juridisch niet sterk staat. Een no-nonse aanpak dus die aansluit bij de bouw. We hebben zeer langdurige klantrelaties en daar zijn we erg trots op.

Aanbestedingen, het opstellen en onderhandelen van contracten, algemene voorwaarden, strategie, geschillen, de begeleiding van complexe bouwprocessen: wij geven de juiste juridische antwoorden in begrijpelijke taal in een zo kort mogelijk advies.

We procederen al bijna 100 jaar, en meer dan 100 keer per jaar, bij de burgerlijke rechter, de Raad van Arbitrage in Bouwgeschillen, het Nederlands Arbitrage Instituut, het ICC, of in ad hoc arbitrages.

Onze voorkeur ligt meestal bij arbitrage omdat de arbiters meer begrip en kennis hebben van het bouwproces. Dit draagt bij aan het behalen van een goed resultaat tegen beheersbare kosten in een redelijke termijn. Helaas hebben onze cliënten meestal niet zelf in de hand waar er wordt geprocedeerd.

Andere advocatenkantoren werken vaak standaard in advocatenteams. Wij doen dat alleen als het meerwaarde heeft. Uiteraard steken wij onderling geregeld de koppen bij elkaar over de adviezen die we maken. Dat doen we voor ons eigen werkplezier en niet op kosten van onze cliënten.

Ons huismerk is ‘kort, bondig & persoonlijk’. Dat betekent efficiënt adviseren en procederen. Geen juridische studies over randzaken maar een zo concreet mogelijk handvat. Zodat u als cliënt er beter van wordt. 

Kosten van advies en procedures

Wij hanteren marktconforme uurtarieven. Ieder advies is maatwerk en elke procedure is anders. We kunnen op basis van onze ervaring een kosteninschatting vooraf geven. Niet alleen van kosten maar vooral ook van de baten. Met een eerlijk beeld van de risico’s.

Wat cliënten zeggen over onze advocaten

Volgens onze opdrachtgevers begrijpen we hoe de bouw werkt. Ook technisch. Zij voelen zich gesteund en geholpen en vinden ons dé specialist in civiel bouwrecht.

‘Prettig, scherp en effectief. Ondanks dat het spannend is kunnen we met humor ook de ontspanning vinden en daarbij is Arno altijd dezelfde. Hij kent ons, weet hoe we georganiseerd zijn en hoe de hazen lopen in ons bedrijf. Hij kent onze cultuur en spreekt onze taal. Bij andere kantoren is dat ‘ik ben nu druk, ik geef het aan een collega door’. Dat doet Rozemond niet en dat is prettig. Ik ben een vechter en Arno past daarbij. Hij is ook zo.’

Cor Simons
Directeur Bouw Van Wijnen West

‘Het zijn stuk voor stuk enorme vakliefhebbers. Ze houden van hun vak en kunnen vol overgave en passie erover praten. Dat hebben ze allemaal!’

Katja Groenendaal
Hoofd Juridische Zaken bij Van Wijnen N.V.

‘Elke zaak hebben we tot nu toe gewonnen’. ‘Alle waarde naar zijn geld’. ‘Bij een hele zware zaak staat Rozemond bij mij op nummer 1.’

Peter van Gelder
Algemeen directeur Bouwers van Braam-Minnesma B.V.
ingeschreven

Bedankt. We hebben een bericht gestuurd om uw e-mailadres te bevestigen.

Krijg onbeperkt toegang tot onze kennisbank

De kennis en ervaring die ons kantoor sinds 1926 heeft opgedaan delen we graag. Meldt u aan om toegang te krijgen tot onze kennisbank inclusief premium artikelen.

Geef mij toegang