ingeschreven

Bedankt. We hebben een bericht gestuurd om uw e-mailadres te bevestigen.

Krijg onbeperkt toegang tot onze kennisbank

De kennis en ervaring die ons kantoor sinds 1926 heeft opgedaan delen we graag. Meldt u aan om toegang te krijgen tot onze kennisbank inclusief premium artikelen.

Geef mij toegang
Een portretfoto van bouwrecht advocaat Elja Touwen.

Elja Touwen

Advocaat Bouwrecht en Aanbestedingsrecht

Over Elja Touwen

Elja Touwen studeerde Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Groningen, met specialisaties in het strafrecht en het privaatrecht. Zij studeerde in 2015 af (cum laude) en is vervolgens vier jaar werkzaam geweest als bedrijfsjurist bij een groot ingenieursbureau. Zij volgde in 2016 de IBR Cursus Aanbestedingsrecht en rondde in 2019 de Beroepsopleiding Bedrijfsjuristen af (cum laude). Eind 2019 is Elja als advocaat beëdigd. 

Bij Rozemond richt zij zich op het civiele bouwrecht en het aanbestedingsrecht.

Waarom bouwrecht?

Voordat ik als advocaat begon, ben ik vier jaar lang met veel plezier bedrijfsjurist geweest bij een groot ingenieursbureau. Ik genoot er met name van om met collega’s van verschillende disciplines samen te werken om te proberen opdrachten binnen te halen. Ik heb uiteindelijk voor de advocatuur gekozen, omdat ik mij graag in het bouw- en aanbestedingsrecht wilde specialiseren en ervaring wilde opdoen met procederen. 

Met mijn voorliefde voor het bouw- en aanbestedingsrecht zit ik bij Rozemond helemaal op mijn plek. Wat gebleven is, is mijn voorkeur voor samenwerken, zowel met cliënten als met collega’s. Het is fijn om iemand te hebben die meedenkt. Ik vind het leuk als cliënten betrokken zijn en ik hoop dat ik cliënten het idee hebben dat ik toegankelijk ben, dat ik te allen tijde open sta voor hun input.

Registraties

Behorend bij artikel 35b, eerste lid, van de Regeling op de advocatuur. Elja heeft in het rechtsgebieden register van de Nederlandse orde van advocaten het volgende rechtsgebied geregistreerd:

  • Bouwrecht

Deze registratie verplicht mij elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.