ingeschreven

Bedankt. We hebben een bericht gestuurd om uw e-mailadres te bevestigen.

Krijg onbeperkt toegang tot onze kennisbank

De kennis en ervaring die ons kantoor sinds 1926 heeft opgedaan delen we graag. Meldt u aan om toegang te krijgen tot onze kennisbank inclusief premium artikelen.

Geef mij toegang
Een boekenkast vol boeken over de rechtspraktijk.
Publicatie Aanbestedingsrecht

Annotatie bij HvJ EU 24 oktober 2018, C-124/17

Jørgen den Houting | 24 aug 2018 · Leestijd 24 min

Verschenen in: SDU. (2018, augustus). JAAN 2018/220. Tijdschrift Aanbestedingsrecht en staatssteun, 2018(afl. 4), 6–9.

De Vergabekammer SüdBayern (de rechtsinstantie in eerste aanleg bij aanbestedingszaken) in Zuid-Beieren heeft bij beslissing van 7 maart 2017 een aantal prejudiciële vragen gesteld aan het Hof van Justitie van de Europese Unie over art. 80 van Richtlijn 2014/25/EU in samenhang met art. 57, lid 4, 6 en 7 Richtlijn 2014/24/EU. De eerste en tweede vraag gaan erover of een lidstaat in nationale wetgeving kan bepalen dat een getroffen ondernemer op wie een uitsluitingsgrond van toepassing is voor een succesvolle zelfreiniging niet alleen actief mee moet werken met externe onderzoekende autoriteiten, maar ook met aanbestedende diensten zelf. De derde en vierde vraag zien op de uitleg van de term ‘betrokken

Verder lezen?

Meldt u aan om onbeperkt toegang te krijgen tot onze kennisbank.

Geef mij toegang

Specialisten op het gebied van Aanbestedingsrecht

Met helder verwachtingsmanagement en snelle opvolging geven we realistische adviezen en maken we werkbare afspraken en contracten. Ons doel is met een menselijke maat juridische problemen te voorkomen of op te lossen. Onze cliënten voelen zich gesteund en geholpen.