ingeschreven

Bedankt. We hebben een bericht gestuurd om uw e-mailadres te bevestigen.

Krijg onbeperkt toegang tot onze kennisbank

De kennis en ervaring die ons kantoor sinds 1926 heeft opgedaan delen we graag. Meldt u aan om toegang te krijgen tot onze kennisbank inclusief premium artikelen.

Geef mij toegang
Een boekenkast vol boeken over de rechtspraktijk.
Publicatie Internationaal

De invloed van het Europees recht op het Nederlandse aanbestedingsrecht

Rob Bleeker | 10 aug 2014 · Leestijd 143 min

Verschenen in: Bleeker, R. G. T., & Manunza, E. R. (2014). De invloed van het Europees recht op het Nederlandse aanbestedingsrecht. In Serie Onderneming en recht (pp. 741–810). Wolters Kluwer.

1. Inleiding

1.1. Inleiding op het thema

Het spreekt niet vanzelf dat in een bundel over de invloed van het Europees recht op het nationale privaatrecht een heel hoofdstuk wordt besteed aan het aanbestedingsrecht. In de meerderheid van de lidstaten van de Europese Unie is de regulering van de markt voor overheidsopdrachten immers onder het administratieve recht gebracht. Ofschoon ook in Nederland regelmatig wordt gepleit voor een dergelijk systeem, heeft de wetgever niet willen breken met de traditie dat de wijze van verstrekking van overheidsopdrachten niet anders w

Verder lezen?

Meldt u aan om onbeperkt toegang te krijgen tot onze kennisbank.

Geef mij toegang

Specialisten op het gebied van Internationaal

Met helder verwachtingsmanagement en snelle opvolging geven we realistische adviezen en maken we werkbare afspraken en contracten. Ons doel is met een menselijke maat juridische problemen te voorkomen of op te lossen. Onze cliënten voelen zich gesteund en geholpen.