ingeschreven

Bedankt. We hebben een bericht gestuurd om uw e-mailadres te bevestigen.

Krijg onbeperkt toegang tot onze kennisbank

De kennis en ervaring die ons kantoor sinds 1926 heeft opgedaan delen we graag. Meldt u aan om toegang te krijgen tot onze kennisbank inclusief premium artikelen.

Geef mij toegang
Een boekenkast vol boeken over de rechtspraktijk.
Publicatie Utiliteitsbouw - Woningbouw

De kenbaarheid van de publiekrechtelijke rechtstoestand

Rob Bleeker | 01 mrt 1992 · Leestijd 49 min

1. Inleiding 

Op 2 maart 1987 kocht huisarts Janssen van horeca­ondernemer Coremans een pand in de gemeente Tho­len. Janssen wilde gaan verbouwen om er zijn prak­tijk te gaan uitoefenen, en hij had van de gemeente begrepen dat hij daarvoor subsidie zou krijgen, want het pand stond op de (Rijks-)monumentenlijst die op de Secretarie werd bijgehouden. Nadat hij eigenaar was geworden vroeg hij subsidie aan. Tijdens de be­handeling van dat verzoek ontdekte de gemeente ech­ter dat het pand al jaren geleden, ten gevolge van een Kroonberoep door verkoper Coremans, van de Mo­numentenlijst was afgevoerd. De gemeente had het KB, dat krachtens de Monumentenwet op vier plaatsen. moet worden geregistreerd, niet goed verwerkt.

Nu het subsidieverzoek werd afgewezen, deelde Janssen Coremans mee, dat hij ook de koopsom niet meer kon betalen. Coremans spande een kort ged

Verder lezen?

Meldt u aan om onbeperkt toegang te krijgen tot onze kennisbank.

Geef mij toegang

Specialisten op het gebied van Utiliteitsbouw - Woningbouw

Met helder verwachtingsmanagement en snelle opvolging geven we realistische adviezen en maken we werkbare afspraken en contracten. Ons doel is met een menselijke maat juridische problemen te voorkomen of op te lossen. Onze cliënten voelen zich gesteund en geholpen.