ingeschreven

Bedankt. We hebben een bericht gestuurd om uw e-mailadres te bevestigen.

Krijg onbeperkt toegang tot onze kennisbank

De kennis en ervaring die ons kantoor sinds 1926 heeft opgedaan delen we graag. Meldt u aan om toegang te krijgen tot onze kennisbank inclusief premium artikelen.

Geef mij toegang
Een boekenkast vol boeken over de rechtspraktijk.
Publicatie Aanbestedingsrecht

Onderzoek naar de abnormaal lage inschrijving als duurzaamheidsverplichting

Jørgen den Houting | 24 feb 2021 · Leestijd 24 min

Verschenen in: IBR. (2021, februari). Onderzoek naar de abnormaal lage inschrijving als duurzaamheidsverplichting. Tijdschrift voor Bouwrecht, 2021(nr. 2), 146–151.

Een verkenning van een inconsistente implementatie van artikel 69 lid 1 Richtlijn nr. 2014/24/EU in art. 2.116 lid 1 Aanbestedingswet 2012 en de toepassing hiervan in de Nederlandse rechtspraktijk.

Aanleiding en introductie

Een abnormaal lage inschrijving bij een aanbe­steding kan wijzen op een niet-duurzame inschrijving vanwege toepassing van niet-duurzame productieprocessen aan de kant van de inschrijver. De regulering van dergelijke inschrijvingen binnen het aanbestedingsrecht is daarom van belang in de strijd tegen klimaatverandering, zoals mede inge­zet door de Europese Commissie met de R

Verder lezen?

Meldt u aan om onbeperkt toegang te krijgen tot onze kennisbank.

Geef mij toegang

Specialisten op het gebied van Aanbestedingsrecht

Met helder verwachtingsmanagement en snelle opvolging geven we realistische adviezen en maken we werkbare afspraken en contracten. Ons doel is met een menselijke maat juridische problemen te voorkomen of op te lossen. Onze cliënten voelen zich gesteund en geholpen.