ingeschreven

Bedankt. We hebben een bericht gestuurd om uw e-mailadres te bevestigen.

Krijg onbeperkt toegang tot onze kennisbank

De kennis en ervaring die ons kantoor sinds 1926 heeft opgedaan delen we graag. Meldt u aan om toegang te krijgen tot onze kennisbank inclusief premium artikelen.

Geef mij toegang
Een boekenkast vol boeken over de rechtspraktijk.
Publicatie Aanbestedingsrecht

Wijzigingen door de jaren heen

Daan Versteeg | 16 dec 2019 · Leestijd 41 min

De aanleiding voor deze verzamelnoot is het in dit tijdschrift opgenomen arrest van het HvJ EU inzake de rechtmatigheid van het verlengen van een concessie voor de exploitatie van een Italiaanse snelweg. Daarbij wordt het eveneens in dit tijdschrift opgenomen en nagenoeg gelijktijdig uitgebrachte advies van de CvAE betrokken over de uitbreiding van een concessie voor de exploitatie van reclame-displays. Het arrest en het advies geven een verdere invulling aan het leerstuk van de wijziging van aanbesteedde overeenkomsten gedurende de looptijd, in het bijzonder ten aanzien van de vraag wanneer een wijziging “wezenlijk” is. Daarbij gaan zowel het HvJ EU als de CvAE in op de vraag welke wetgeving van toepassing is, gelet op het moment van gunning en wijziging. Een en ander levert een goede reden op om de geschiedenis van het (wezenlijke) wijzigingsleerstuk uiteen te zetten, alvorens het arrest en het advies te bespreken.

Verder lezen?

Meldt u aan om onbeperkt toegang te krijgen tot onze kennisbank.

Geef mij toegang

Specialisten op het gebied van Aanbestedingsrecht

Met helder verwachtingsmanagement en snelle opvolging geven we realistische adviezen en maken we werkbare afspraken en contracten. Ons doel is met een menselijke maat juridische problemen te voorkomen of op te lossen. Onze cliënten voelen zich gesteund en geholpen.