Kennis van de bouw. Sinds 1926

Onze 9 advocaten hebben samen meer dan 180 jaar ervaring in het privaatrechtelijk bouwrecht en het aanbestedingsrecht. Wij procederen, publiceren en doceren over zaken en geschillen in de onderstaande rechtsgebieden.

Meer dan 180 jaar ervaring in bouwrecht en aanbestedingsrecht 

Onze advocaten hebben samen meer dan 180 jaar ervaring in het privaatrechtelijk bouwrecht en/of het aanbestedingsrecht. Omdat ons kantoor het Nederlandse bouwrecht mede heeft vormgegeven hebben we alle kennis en jurisprudentie van de afgelopen eeuw in huis om u te adviseren, te ondersteunen en te behoeden voor risico’s. 

Wij doceren, publiceren en procederen over zaken en geschillen in de volgende rechtsgebieden (in alfabetische volgorde):

 • aanbestedingsrecht
 • arbitrage(Raad van arbitrage in Bouwgeschillen, NAI, ICC, ad hoc arbitrage)
 • architecten – raadgevend ingenieurs (DNR 2011, RVOI)
 • contracten opstellen (Turnkey, UAV 2012, UAV-GC 2005, DNR 2011, maatwerk)
 • infra / GWW 
 • industriebouw
 • installaties – techniek
 • internationaal
 • spoorbouw
 • utiliteitsbouw / woningbouw
 • verzekeringsrecht
 • waterbouw
 • wegenbouw

De traditie om bij te (willen) dragen aan de verdere ontwikkeling van het Nederlandse bouwrecht is hierdoor stevig verankerd in het DNA van ons kantoor. Deze kennis en ervaring geven we graag door.

In de afgelopen jaren publiceerden wij maandelijks artikelen in het Tijdschrift voor Bouwrecht (TBR), Jurisprudentie Aanbestedingsrecht (JAAN), en schrijven wij mee aan de Tekst & Commentaar Aanbestedingrecht (Kluwer), Modellen voor de rechtspraktijk etc. U kunt veel van onze Publicaties op onze site terugvinden. 

Ook verschenen van ons boeken over bouwrechtelijke relevante onderwerpen zoals Vertragingsschade in de bouw (Arno Jacobs), UAV-GC – Over problemen bij het werken met geïntegreerde contracten (Rob Bleeker, Bert van der Zijpp en Pim Herber) en het pre-advies voor de Vereniging voor Bouwrecht getiteld Circulair Bouwen (Daan Versteeg), alle uitgegeven door het Instituut voor Bouwrecht.

We verzorgen workshops voor cliënten, lezingen en cursussen voor het Instituut voor Bouwrecht en treden we op als spreker op symposia en congressen. Meer daarover onder het kopje Events.

Onze aanpak

Ons advies is gericht op het voorkomen van problemen en het verkleinen van geschillen. We ondersteunen in aanpak en strategie en geven een eerlijke visie op haalbaarheid. Zo behoeden we onze cliënten voor kansarme juridische avonturen.

Volgens onze cliënten begrijpen we hoe de bouw werkt. Niet alleen juridisch maar juist ook uitvoeringstechnisch. Een aanpak dus die aansluit bij de bouw. We hebben zeer langdurige klantrelaties en daar zijn we enorm trots op.

Aanbestedingen, het opstellen en onderhandelen van contracten, algemene voorwaarden, strategie, geschillen, de begeleiding van complexe bouwprocessen: wij geven de juiste juridische antwoorden in begrijpelijke taal in een zo kort mogelijk advies.

We procederen al bijna 100 jaar, en meer dan 100 keer per jaar, bij de burgerlijke rechter, de Raad van Arbitrage in Bouwgeschillen, het Nederlands Arbitrage Instituut, het ICC, of in ad hoc arbitrages.

Wij werken alleen in advocatenteams als dat meerwaarde heeft. Uiteraard hebben wij onderling geregeld overleg over de adviezen die we maken en over onze ervaringen op zittingen of in onderhandelingen. Dat doen we voor ons eigen werkplezier en niet op kosten van onze cliënten.

ingeschreven

Bedankt. We hebben een bericht gestuurd om uw e-mailadres te bevestigen.

Krijg onbeperkt toegang tot onze kennisbank

De kennis en ervaring die ons kantoor sinds 1926 heeft opgedaan delen we graag. Meldt u aan om toegang te krijgen tot onze kennisbank inclusief premium artikelen.

Geef mij toegang