ingeschreven

Bedankt. We hebben een bericht gestuurd om uw e-mailadres te bevestigen.

Krijg onbeperkt toegang tot onze kennisbank

De kennis en ervaring die ons kantoor sinds 1926 heeft opgedaan delen we graag. Meldt u aan om toegang te krijgen tot onze kennisbank inclusief premium artikelen.

Geef mij toegang

Eva Vendrig

Advocaat Bouwrecht en Aanbestedingsrecht

Over Eva Vendrig

Eva is in 2020 afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam waar zij een privaatrechtelijke master heeft gevolgd. Haar afstudeerscriptie heeft zij over het aanbestedingsrechtelijke onderwerp ‘de ernstige beroepsfout als facultatieve uitsluitingsgrond’ geschreven. Na haar studie heeft zij eerst als aanbestedingsjurist voor een inkooporganisatie gewerkt, waar zij onder andere voor diverse opdrachtgevers in de publieke sector (Europese) aanbestedingen heeft begeleid.

In 2022 is Eva beëdigd als advocaat en is zij zich vervolgens ook gaan specialiseren in het bouwrecht. Datzelfde jaar heeft zij onder andere de cursus ‘Privaatrechtelijk Bouwrecht’ gevolgd van het IBR.

Waarom bouwrecht?
Gelet op mijn familie moet ik helaas concluderen dat het genenpakket met ‘de twee rechterhanden’ mij heeft overgeslagen, maar interesse voor bouw en techniek heb ik wel meegekregen. Los van de toch voornamelijk juridische geschillen in het bouwproces die je als advocaat voorgeschoteld krijgt, verwonder ik me regelmatig over hoe bepaalde werken überhaupt gerealiseerd (kunnen) worden. Ik laat me daarom graag meevoeren in het verhaal achter de werkwijze: hoe hebben jullie dit gemaakt? Een voorbeeld dicht bij huis: ik blijf het bijzonder vinden hoe ze de Noord-Zuidlijn dwars door de funderingen van Amsterdam hebben weten te leggen.

En waarom aanbestedingsrecht?
Ik heb gedurende mijn rechtenstudie gemerkt dat ik het juridische speelveld waarbinnen overheidsinstanties zich bewegen interessant vond, maar daadwerkelijk specialiseren in het mijns inziens ‘starre’ bestuursrecht was dan weer een brug te ver. Het aanbestedingsrecht beantwoordt eigenlijk perfect aan mijn interesses: enerzijds een overheid die in haar handelen aan de aanbestedingsrechtelijke beginselen en overige strenge (Europese) regelgeving gebonden is, maar die anderzijds voor vrijwel alle inkoopbehoeften toch de private, concurrerende markt op moet. Het spanningsveld wat daardoor ontstaat fascineert mij.”