ingeschreven

Bedankt. We hebben een bericht gestuurd om uw e-mailadres te bevestigen.

Krijg onbeperkt toegang tot onze kennisbank

De kennis en ervaring die ons kantoor sinds 1926 heeft opgedaan delen we graag. Meldt u aan om toegang te krijgen tot onze kennisbank inclusief premium artikelen.

Geef mij toegang
Een boekenkast vol boeken over de rechtspraktijk.
Publicatie Infra (GWW)

De Standaard RAW Bepalingen 2020

Jørgen den Houting | Rob Bleeker | 21 apr 2021 · Leestijd 35 min

1. Inleiding

In mei 2020 is alweer de negende editie van de Standaard RAW Bepalingen verschenen: de ‘Standaard RAW Bepalingen 2020’. De eerste versie van de destijds ‘Voorlopige’ Standaard dateert van 1979, de eerste ociële Standaard werd door stichting CROW (Centrum voor Regelgeving en Onderzoek in de Grond-, Water- en Wegenbouw en de Verkeerstechniek) in 1985 gepubliceerd. Deze stichting was in 1972 opgericht door Rijkswaterstaat en de Nederlandse Vereniging van Wegenbouwers om gezamenlijk een standaardbestek te ontwikkelen.

De nieuwe Standaard 2020 wordt met de gereedkoming van de daartoe benodigde software vanaf augustus 2020 toegepast en is inmiddels al bij naar schatting tussen de 1.000 en 1.500 werken gebruikt.

Over de wijzigingen in het juridische gedeelte van de Standaard (Hoofdstuk 01 Algemeen

Verder lezen?

Meldt u aan om onbeperkt toegang te krijgen tot onze kennisbank.

Geef mij toegang

Specialisten op het gebied van Infra (GWW)

Met helder verwachtingsmanagement en snelle opvolging geven we realistische adviezen en maken we werkbare afspraken en contracten. Ons doel is met een menselijke maat juridische problemen te voorkomen of op te lossen. Onze cliënten voelen zich gesteund en geholpen.