ingeschreven

Bedankt. We hebben een bericht gestuurd om uw e-mailadres te bevestigen.

Krijg onbeperkt toegang tot onze kennisbank

De kennis en ervaring die ons kantoor sinds 1926 heeft opgedaan delen we graag. Meldt u aan om toegang te krijgen tot onze kennisbank inclusief premium artikelen.

Geef mij toegang
Een boekenkast vol boeken over de rechtspraktijk.
Publicatie Infra (GWW)

Over allocatie van kosten, herziening van verrekenprijzen en manipulatieve inschrijvingen

Rob Bleeker | 05 dec 2011 · Leestijd 31 min

Verschenen in: Bleeker, R. G. T. (2011, december). Over allocatie van kosten, herziening van verrekenprijzen en manipulatieve inschrijvingen. Tijdschrift voor Bouwrecht, 2011(nr. 12), 1086–1095.

Op de valreep van 2010 verscheen de Standaard RAW Bepalingen 2010, de zevende Standaard die het CROW sinds 1985 heeft gepubliceerd. Hierna zal ik de wijzigingen in het juridische ge­deelte van de nieuwe Standaard (de ‘algemene en administratieve bepalingen’) ten opzichte van de vorige bespreken.

De belangrijkste wijziging betreft de aanbestedings­rechtelijke bepalingen. Ik zal concluderen dat die wijziging onnodig gecompliceerd is en tot overbo­dige geschillen leidt; en dat het kennelijk beoogde doel op veel eenvoudiger wijze (wel) haalbaar is. De overige wijzigingen in

Verder lezen?

Meldt u aan om onbeperkt toegang te krijgen tot onze kennisbank.

Geef mij toegang

Specialisten op het gebied van Infra (GWW)

Met helder verwachtingsmanagement en snelle opvolging geven we realistische adviezen en maken we werkbare afspraken en contracten. Ons doel is met een menselijke maat juridische problemen te voorkomen of op te lossen. Onze cliënten voelen zich gesteund en geholpen.